baby 5-8 maanden

ivm de darmontwikkeling van je kleintje word niet aangeraden om al eerder dan 6 maanden andere voeding te geven dan borstvoeding, want dat is en blijft de allerbeste voeding zéker de eerste 6 maanden.

Kijk naar je baby, ze zijn allemaal totaal verschillend en jij als moeder/vader/verzorger zal het het allerbeste aanvoelen waar je baby aan toe is.

 

soms merk je dat je kindje al net iets meer wil dan alleen melk, zeker als ze al (deels) kunstvoeding krijgen zijn die darmpjes al in een andere fase dan bij uitsluitend alleen borstvoeding. hierdoor heb ik zelf dan ook al gekozen om Amélie af en toe al kennis te laten maken met andere smaken. zeker niet elke dag, maar soms als ze onrustig was aan tafel en wij aten iets met groente kookte ik een mini pannetje water en deed daar wat groente voor haar in.

je kan er ook voor kiezen het te stomen, zo blijven de vitamine beter behouden.

 

ik zelf begon bij haar met 5 maanden en dan alleen wortel, pastinaak, zoete aardappel of pompoen. dit kookte ik en pureerde ik super fijn, deed er 1 el olijfolie bij en liet het afkoelen tot kamertemperatuur.

 

na een maand ging ik deze groente ook combineren, ik wist dat ze er goed op reageerde na meerdere keren oefen hapjes te hebben gegeven. daarna kan je groente en gaan toevoegen zoals;

Broccoli, nieuwe aardappeltjes, avocado en bloemkool

 

zelf koos ik ervoor om met 7 maanden te beginnen met fruit,

ik las dat baby's van nature al van zoet houden en je ze beter eerst aan groente kan laten wennen, klinkt aannemelijk toch? :)

 

ik startte met een papje van gepureerde banaan en avocado

ook gaf ik haar: gepureerde banaan met 1 el kunstvoeding, 2 el ontbijtpap, en wat gekookt water. 

Dit alleen als je kv geeft natuurlijk, anders met borstvoeding. 

Ook zelf appelmoes maken van een gekookt appeltje vind ze erg lekker! ook hier kan je mee variëren door er een banaantje door te doen. zelfde met perzik en abrikoos. 

 

 

 

side note: Amélie had iets ondergewicht waardoor ik haar ontbijtpap gaf en wat eerder starten met alles. bij Sophia en Lilly die op een + gewicht zaten begon ik na 6 maanden pas met bijvoeden en veel minder vaak.