INGREDIËNTEN:

150 ml water

150 ml biologische appelazijn

flink wat brandnetels

(ik gebruik zo veel als past in de vloeistof, ca 3 bosjes)

2 takken rozemarijn 

2 takken Tijm

(beide heb ik zelf in de tuin groeien, maar als je het koopt altijd bio, zeker voor deze doeleinden)

3 druppels lavendelolie 

beginnen maar:

Kook deze ingredienten 10 minuutjes en laat vervolgens een uurtje of twee staan in de pan. spoel een weckpot af met kokend water zodat alle eventuele bacteriën verdwijnen. en giet het tonicum hier in af.

Ik raad je wel aan dit tonicum in een (donker glazen) spuitflesje over te gieten, hiermee maak je het jezelf een stuk makkelijker om het in te spuiten. 

 

how to?

Masseer je hoofdhuid flink in met het tonicum, laat een kwartiertje zitten en spoel het uit met lauwwarm water en was je haar vervolgens met shampoo en conditioner zoals je normaal gesproken zou doen. het is niet aan te raden om je haar heet te behandelen als je deze 'kuur' doet, en gebruik bij voorkeur natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld een shampoo bar. 

Zelf bereidde ik een nacht van te voren maar haar al voor, ik smeerde mijn hoofdhuid in met castorolie, vlocht mijn haar en ging slapen, de volgende ochtend begon ik met het brandnetel tonicum.

 

 


gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid, daarom heb ik een tonicum samengesteld en ga ik deze de komende tijd uitproberen, doe je alvast mee? of wacht je nog even op mijn ervaring?

 

hier een overzicht over de werking van de ingrediënten die ik heb gebruikt:

Brandnetels zuivert de hoofdhuid met haar sporenelementen en stimuleert haargroei.

je haar wordt sterker, glanst meer en de schilfertjes verminderen.

*onthouden: luizen houden niet van brandnetel! 

(trouwens ook: bloedzuiverend, bevorderend bij het geven van borstvoeding, bij vermoeidheid en bloedarmoede)

 

rozemarijn stimuleert de groei van nieuwe haren.

 

Tijm heeft antibacteriële en antiseptische eigenschappen. helpt goed bij droog en beschadigd haar.

 

etherische lavendel olie heeft antimicrobiële eigenschappen, naast het vrijhouden van haarschachten en follikels van bacteriën (die haargroei kunnen remmen) is er nog een bijkomend voordeel, de olie heeft het vermogen je hoofdhuid en geest te kalmeren. ook stress zorgt voor dunner wordend haar.

voedt bij: droogheid, breuk en helpt roos en haaruitval te voorkomen.

 

Appelazijn herstelt de natuurlijke PH balans van je hoofdhuid. zorgt ervoor dat je schubben sluiten en daar door je haar minder snel in de klit gaat of beschadigd, het zal meer glanzen. verlicht jeuk en schilfers, bij langdurig gebruikt zal het zelfs tegen eczeem en psoriasis werken op de hoofdhuid.

 

gebruik jij natuurlijke (haar) producten?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.