microdoseren Magic truffles

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 09:12

Al een langere tijd wekte microdoseren mijn aandacht. Door dat ik erg gevoelig ben durfde ik het eigenlijk niet en zette ik het uit mijn hoofd. Toen kwam ik in contact met Eva van return to the sun.
Ze vroeg mij of ik het eens wilde uitproberen... Toen ben ik heel veel gaan lezen, YouTube filmpjes gaan kijken en voornamelijk ervaringen van anderen gaan opzoeken. Het bleek dat er door dat het zo'n mini dosis is eigenlijk geen echte minpunten aan zitten. Ik ging het doen! Ik voelde me ook ineens (sinds haar vraag) nóg meer aangetrokken tot de natuur, tot paddenstoelen in het algemeen en ook was ik nog meer bewust van mijzelf. Dit was achteraf gezien de voorpret! Ook droomde ik al hoe het zou zijn het te nemen en hoe ik mij zou voelen.

in mijn droom was het wel een wat heftiger gevoel dan in het echt. Het is ook helemaal niet de bedoeling dat je écht iets duidelijks voelt, maar dat je achteraf denkt, hè ik had dit beter onder controle, of, ik kon dit overzichtelijker zien van een afstandje in plaats van dat ik het mij persoonlijk opvatte. 

Ik kocht ter voorbereiding een micro gram weegschaal, check wel ff de reviews voor aanschaf want sommige schommelen een beetje en het is belangrijk dat je de juiste hoeveelheid neemt zodat je later kan inschatten wat jouw 'sweet spot' is. Jouw juiste dosis. 

 

 


Zaterdag 12/3

Zo voor de eerste keer ben ik begonnen met 0,3 mg.

Na 1 uurtje voelde ik me heel erg moe, maar niet bijzonder anders.

Om 13:00 lekker een uur gewandeld, ook daar niets op te merken.

Ik ben vandaag iets meer gefocust en rustiger in mijn hoofd. Amélie is verkouden en ik voel sterker dan normaal om rustig met haar te zijn en haar te verzorgen. Ook met de andere twee meiden ben ik rustiger en geduldiger. Ik kan niet wachten tot dinsdag!

 

 

Zondag 13/3

ik werd ziek, geen seconden kwam het in mij op dat dit door de truffels kwam hoor, simpelweg pech. Ik heb flinke koorts en een gigantische pijn in mijn bekken en hoofd. Vandaag heb ik heel de dag op en af geslapen en ‘s nachts amper kunnen slapen door de pijn.

 

Maandag 14/3

de twee grote kinderen naar school gebracht, vandaag een dagje op de bank met Amélie. Ze slaapt nu lekker en ik lig met 22 graden onder een deken met een sjaal en m’n badjas over m’n kleding aan, ik ben extreem emotioneel om vanalles, super raar. Misschien komt er nu toch meteen iets uit, oud zeer, door dat mijn weerstand nu zo laag is. Maar hopelijk ben ik gauw weer beter.

 

Dinsdag 15/3

om 8:00 0,3 mg ingenomen, eigenlijk wilde ik de dosis nu ietsje op bouwen maar door dat ik nog niet beter ben, maar wel beter dan gisteren, heb ik besloten om dezelfde dosis aan te houden. Ik was anders bang dat mijn gevoelens iets zouden versterken en dat kan ik er nu niet bij hebben. Ik heb een uurtje gewandeld met Amélie in de draagzak. Dit was een heerlijke wandeling zo na vanaf zaterdagavond op de bank en in bed en verder niets. Toen ik in bad ging kreeg ik een lichte paniek aanval (note: hier ben ik bekend mee en ook erg gevoelig voor), ik denk dat het ook kwam omdat ik ziek ben en ineens heel erg ging malen, ook dacht ik, mss komt het door de truffels? Shit het moet uit mijn lijf, dat kan niet! Na wat ademhalingsoefeningen ging het al beter en kon ik mijzelf kalmeren. 

Ik denk dat ik het pas weer ga nemen als ik weer helemaal beter ben, zodat ik goed kan oordelen over het effect.

 

 

Dinsdag 5 april

om 15:00 0,5 mg ingenomen. Ik voelde me, nadat ik ziek was geweest, nu pas weer helemaal goed. Het duurde even. Het was een flink griepvirus. Nu in de middag dacht ik ineens, ohja de truffels! Ik kon niet wachten tot morgenochtend dus besloot ik ze nu in te nemen :)

Gelijk wat meer ingenomen dan de vorige keren, toen merkte ik eigenlijk niet echt iets van dus leek het me handig om hem op te krikken.

ik ging na het innemen lekker in bed liggen met mijn verzwaringsdeken en heb gemediteerd, of ik heb geslapen? Dat weet ik niet eerlijk gezegd. Maar het voelde alsof ik ontzettend uitgerust was daarna! 

 

Vrijdag 15 april

Een half uur voordat wij de les power yoga startte hebben 3 vrienden en ik wat truffels genomen. Dit ging helemaal prima, na de yoga kwam er een meditatie en voor mijn gevoel ervoer ik deze net even extra. Op de power yoga leek het geen verschil te maken. De vrienden voelde er niet echt iets van zeiden ze, het was ook echt maar op gevoel en een vrij kleine dosis. 

 

Eind april 

Ik heb het een keer helemaal op gevoel ingenomen, ik wilde deze keer eens mijn intuïtie volgen. Ik gok dat het zo’n 0,8 was, ik voelde me super goed maar wel alsof ik 3 a 4 glazen alcohol ophad, dit is natuurlijk niet de bedoeling :) maar ik was erg gezellig en melig. Misschien eens leuk als ik een avondje iets ga doen. 

 

De keren daarop heb ik het op 0,6 gelaten

en hierop gehouden, ik merkte niet veel verschil, dacht ik. Toch als ik terug kijk op de laatste maanden, dus op langere termijn (dit was mij ook van te voren verteld) wel dat ik veel dromerige (ook wel alpha staat genoemd) meditaties heb wat heel prettig is! Ik mediteer het liefst 1 tot 3 keer op een dag en vind het erg fijn als ik ook daadwerkelijk even in mijn eigen bubbel ben. Dit blijkt een erg goede tool te zijn. Het hoogte punt ligt bij mij ongeveer op een half uur tot uur na het innemen van de truffels, het fijne is dat ik gewoon normaal functioneer dus ik rijd gewoon auto en voel me daar helemaal niet anders of slecht om. Dit is wel de meest gestelde vraag die ik krijg.  

Ik focus mij beter over het algemeen en 's nachts droom ik erg veel. Dit heb ik altijd al gehad maar nu kan ik ze me ook beter herinneren. 

de laatste keer, eind Mei 

'S ochtends genomen op een lege maag met een beker thee, voor mijn gevoel versterkt of versnelt dit het gevoel. Ik deed een meditatie en kwam weer eens op de leukste ideeën. Ik schreef een complete 3 kwartier durende meditatie uit en nodigde toen ook meteen mensen uit om deze te gaan doen 2 dagen later. zodat ik er niet opgeëist zou komen :) deze meditatie ging ontzettend goed waardoor ik zin in meer ben gaan krijgen. Ik ga me in de toekomst verdiepen in meditaties geven, cursussen volgen en misschien zelfs wel een opleiding. Ik weet niet of ik ook zonder de truffels op deze inzichten zou zijn gekomen. 

Ik raad ze zeer zeker aan, maar wel zoals ik het deed in een kuur. het zal natuurlijk bij iedereen verschillend uitpakken maar echt kwaad kan het niet. Van proberen kun je leren! 
In ieder geval ga ik mijn volgende truffels gauw bestellen en wanneer ik denk dat ik minder inspiratie heb, ze nemen. Wellicht ook over een paar maanden weer een kuur. Bedankt voor jouw steun, alle vragen die je beantwoorde en je inzicht lieve Eva van returntothesun

 

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.