Interview door Kenkô skincare 04.2019

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 15:30

  1. Wat vind jij het allermooist aan het moederschap?

Het gevoel, de liefde voor je kind(eren), het is zo puur, zo intens. Je houdt van iedereen anders, je ouders, partner, vrienden. Maar wát je kinderen ook doen je blijft onvoorwaardelijk van ze houden en vind niks vies of raar. En dat vind ik prachtig. Dan snap je wellicht andere ook beter, ook uit je verleden, waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt bijvoorbeeld. Het geeft een hele heldere kijk op het leven in mijn ogen.

 

2.    Heeft het moederschap jou veranderd?

Absoluut, ik ben een veel rustiger persoon geworden, ik was altijd vrij snel gestresst en wilde heel graag de goedkeuring van anderen, ook had ik snel last van paniek. nu ik moeder ben ben ik ineens de volwassene, de ouder(e), het thuisfront. Hierdoor weet ik dat ik de gene ben die moet voeden, verzorgen en waken. Dit heeft mij, al zeg ik het zelf, een heel fijn en rustig persoon gemaakt. Wat trouwens bij mijn eerste kindje wel iets heftig was omdat ik toen nog maar 22 jaar oud was en ik ineens in een paar maanden tijd van thuiswonend naar samenwonend ging terwijl ik hoogzwanger was, maar dat is helemaal goed gekomen.

  

3.    Welk taboe over het moederschap mag van jou doorbroken worden?

Allemaal! Ik vind niets gek en vind juist dat alles besproken moet worden, ik heb zelf erg dat als ik iets niet bespreek het aan me gaat zitten vreten. Dus misschien zullen sommige mij een flapuit noemen hierdoor, maar ik maak gewoon graag alles bespreekbaar en vind dat heel prettig als andere dat ook doen naar mij toe. Het geeft een band en je voelt je niet meer alleen. Ik merk erg dat als je over iets begint, bijv in de dm van instagram, dat vrouwen zeggen Ohh ik ben zó blij dat jij dat ook hebt. Dan zeg ik ook vaak, zo veel moeders hebben dat, alleen wordt daar niet over gesproken. Jammer is dat!

Samen staan we zoveel sterker <3

 

4.    Er bestaan duizend baby-uitzetlijstjes maar wat zijn échte baby en mama essentials?

-Warmte, huid op huid.

-Melk.

-Veel slaap/rust, elkaar leren kennen.

-Natuurlijke (verzorgings) producten en materialen.  (Zijde/linnen/bio katoen/wol)

-Draagdoek/zak.

-schapenvachtje.

-bamboe doekjes en een thermosfles voor warm water om mee te verschonen.

 

5.      En tenslotte, wat zou je andere mama’s(to-be) willen meegeven?

 

Het klinkt heel cliché maar laat het los!!!!!

Neem geen goedbedoelde adviezen aan, sluit je af van alles en volg je eigen weg. Volg je kindje en jezelf. Wat voelt goed? Doe dat. fuck de rest.

Opvoeden kent geen regels, elk kind is zó verschillend en elke ouder ook, wat werkt voor de een werkt niet altijd voor een ander. 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.