Almond cow

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 11:05

The almond cow 

Als eerst maakte ik een plantaardige melk van haver, kokos en dadels. Deze smaak was heerlijk alleen schuimde hij niet en dit is toch wel de main reason waarom ik plantaardige melk gebruik. Voor de 3 cappuccino's die ik drink op een dag én natuurlijk voor mijn gasten die langskomen. Ik heb nooit dierlijke melk in huis omdat ik toch van mening ben dat melk bedoeld is voor de baby van het zelfde soort. Aangezien wij baby amandeltjes zijn mogen wij best amandel melk drinken toch ;) want moeder melk in je koffie is te zoet en word niet door iedereen gewaardeerd­čĄ¬

als tweede probeerde ik walnoten en pecannoten, dit was vrij heftig, ik zou er geen glaasje van drinken want het voelt als een overdosis aan noten, misschien had ik er veel minder in moeten doen en het moeten combineren met bijv havervlokken. Ik kan me wel voorstellen dat dit heerlijk zal zijn als melkvervanger voor pannenkoeken! 

ik kreeg het almond cow apparaat cadeau om deze uit te testen en daar zei ik meteen volmondig JA op! 

Op mijn instagram vroeg ik de mensen of zij misschien een recept wisten voor een goed opschuimbare melk, maar ook hier tevergeefs. De mensen bij almond cow hebben mij het advies gegeven om ontvelde en een nacht in water geweekte amandelen te gebruiken. Dus dit heb ik gedaan, wauw wat een resultaat! Top schuim en een heerlijke smaak, ik vind zelf de overheersende smaak van amandelen niet altijd even lekker, maar verrassend genoeg was dit niet aan de orde. Het is een hele subtiele smaak en totaal niet overheersend, dit zal komen omdat ze ontveld zijn, gok ik?

wel zou ik het of met een staafmixer mixen mocht je het opnieuw willen opschuimen want met de melkopschuimer die bij mijn nespresso zit ging het niet top, koud trouwens beter dan warm. Ik ben er nog niet helemaal achter wat de reden hiervan is. 

 

 

 

Gisteravond heb ik de ontvelde amandelen in een bak met water gelegd en was vanochtend het grote moment, ik deed ze in het apparaat met heet (niet kokend) water tot - MIN - (je hebt MIN & MAX in het apparaat staan) en zet je hem aan, ik heb hem daarna nóg een keer aangezet voor de zekerheid, geen idee of het iets doet hoor maar het voelde goed. Toen ik hem opendeed was ik blij verrast door de hoeveelheid schuim die erin zat, YES dit wilde ik! 

Toen zat er in het bakje een heleboel amandel pulp, super zonde om weg te gooien natuurlijk, na wat te hebben gegoogled en allerlei moeilijke recepten vond, heb ik gekeken wat ik in huis had en een mixje daarvan gemaakt. 

Ik maakte balletjes van een mixje:

 

- amandel pulp 

- dadels

- geraspte pure chocolade 

- kokos meel

- chia en lijnzaad 10 minuutjes geweekt in water. 

doe ze even in de vriezer en bedek ze met gesmolten chocolade ­čÖĆ­čĆ╝


*mijn moeder gaf mij de tip om gewoon amandelen mét vel te kopen want deze zijn gewoon veel goedkoper en je kan ze te laten weken in wat water met baking soda. Hierdoor kan je het velletje er zelf makkelijk af laten glijden. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.