Detox

Gepubliceerd op 14 mei 2020 om 16:12

Detox

Via https://www.mamaplaats.nl/ kwam ik in aanmerking om mee te doen aan een detox kuur van https://www.drdetoxbox.com/nl/

ik wilde dit al een hele tijd doen dus was ik super blij dat ik werd uitgekozen. 

 

toen de box met een 3 daagse sap kuur en 12 extra gember shotjes binnenkwam moest ik nog even wachten omdat we die dagen erop Amélie haar verjaardag gingen vieren met (veel) taart! 

zondag 10 mei ging ik dan echt beginnen;

Het was Moederdag en in de ochtend kreeg ik ontbijt op bed met koffie... dit was natuurlijk niet helemaal de bedoeling maar ik vond het erg lullig om af te wijzen dus daar ging het al eigenlijk een beetje fout, ik at de mais cracker en aardbeien op en dronk een paar slokken koffie... zal ik dan maar morgen beginnen? Nee joh het is nog maar 6:00 uur. Ik begin gewoon netjes zoals op het boekje aangegeven om 8:00 uur met mijn kurkuma shotje! Ik ben dol op kurkuma en deze viel zeker niet tegen. 

een half uurtje erna volgde de veggie juice en ook deze was eigenlijk super lekker! Ik zat al best vol want normaal gesproken eet ik pas om een uur of 11:00 en drink ik alleen een kopje koffie in de ochtend. 
het was prima uit te houden, ook dronk ik voldoende water tussen door wat ik normaal dus niet goed genoeg doe en ik had om 10 uur al meer geplast dan op een hele dag, dit was wel een eye opener, ja ik MOET echt meer gaan drinken op een dag. 

 

het enige waar ik wel moeite mee had is het steeds naar de keuken lopen en denken oh nee ik mag niks eten. Maar dat is niet omdat ik honger had maar meer gewoonte. 
's avonds aten de kinderen bij mijn moeder dus ik hoefde ook niet te koken, dat scheelde wel want nu kreeg ik wel trek.
Amélie werd moe om een uur of 16:00 dus die ben ik op bed gaan leggen, toen viel ik in een diepe slaap en werd pas wakker om 20:00 uur toen mijn moeder de twee oudste kwam brengen. Daarna ben ik meteen weer in slaap gevallen! 
Ik merkte dat mijn lichaam daar heel erg behoefte aan had, nou hadden we ook wel echt een druk weekend gehad met 2 dagen feest en daarna laminaat leggen. 

maandag ochtend werd ik wel samen met Amélie om 5:00 uur wakker, oeps! Toen ben ik de kuur wel iets vroeger begonnen en zat ik 's avonds een beetje in de knoei, normaal neem je je laatste sap om 18:30 en nu was ik ineens om 16:30 al klaar, ik heb licht avond gegeten, wat salade, oké en 1 klein stukje zelfgemaakte pizza 😳.... 

dinsdag was ik er al zo aan gewend dat het prima uit te houden was, toen begon ik ook gewoon om de normale tijd wat toch wel het handigst is. Tussen de middag heb ik wel een bouillon gedronken van Soto, met verder niets erin. Ik merkte wel dat ik vooral de koffie miste die ik normaal veel dronk, zodra ik even op de bank ging zitten viel ik bijna in slaap. Wel denk ik dat ik makkelijk zonder zou kunnen als ik mezelf daar toe zet, het is een kwestie van gewenning. 

woensdag was ik stiekem wel weer blij dat ik mocht eten, niet dat ik een honger gevoel had gehad want de sappen zitten mooi verdeeld over de dag en zijn écht lekker. Maar het gevoel van eten in je mond, de smaken en vooral het weten dat het niet mag maakte het mij heel moeilijk. Of als ik voor de kinderen wat maakte stopte ik een stukje banaan, aardbei, broodkorst etc in mijn mond en dan dacht ik shit NEE dit MAG niet! 

ik krijg snel een opgeblazen buik en eet om die reden ook bijna nooit meer vlees, van brood krijg ik dit ook snel en daarom toast ik dit meestal. Maar nu had ik 0 last van het opgeblazen gevoel en dit was toch echt wel heel erg fijn. 

ik merk wel nu de dagen erop dat ik er aan gewend ben geraakt meer te drinken en wat kleinere maar meer porties te eten wat natuurlijk ook beter is voor je. Dus ja, ik zou deze kuur zeker vaker willen doen en ik raad het ook echt andere aan! 

Wil je deze kuur nou ook gaan doen dan krijg je tot eind Juni met de code: MAMAPLAATS 20% korting, altijd leuk! ik hoor graag van je wat je van de kuur vond, laat je het me weten? 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.