Vaccinaties

Toen Sophia 1 jaar oud was waren we op een verjaardag en iemand vroeg toen aan mij: wat vind jij nou van mensen die niet vaccineren? Ik zei meteen volmondig: belachelijk! Ze brengen onze kinderen in gevaar! Voor wat? Geloofsovertuiging? Onacceptabel!!!

Ik ben nogal een flapuit en denk dan altijd achteraf pas, hmm was dit nodig? waarom zei ik dat eigenlijk?
Toch is dat vaak door verhalen via via - die had het van de buurvrouw van de moeder van gehoord… je kent het wel.

 

Sophia kreeg plots hoge koorts toen ze 11 maanden oud was en wat ons opviel was haar linker oog, hij draaide helemaal naar buiten. wij schrokken ons rot en vroegen bij het consultatiebureau hoe dit kon zo ineens? Zij zeiden dat dit waarschijnlijk altijd al zo was geweest en we het nog nooit hadden gezien, uhh wat? Ik was dag en nacht met haar thuis, één op één, dat het ik écht wel gezien!

We hebben het toen, helaas hierbij gelaten. Mijn drijfveer was ‘ze ziet mieren en vliegtuigen’ dus haar ogen kunnen in ieder geval niet slecht zijn. En je hoopt ook dat het weer goed komt ofzo.

 

Toen ze 2,5 jaar was kreeg ze de standaard oog-test, naar aanleiding hiervan werden we doorverwezen naar de optometrist in het ziekenhuis, hieruit bleek dat haar goede oog alles had overgenomen en we daarom niks merkte, maar dat het oogje dat wegdraaide een sterkte van 6+ was geworden en ze daar gewoon niets mee kon zien, ook geen diepte en dit raakte mij heel erg, daarom was ze waarschijnlijk zo voorzichtig en durfde ze niet veel.

mijn moeder was mee gegaan en die vroeg ineens uit het niets, zou dit kunnen komen door de vaccinatie? En de arts zei volmondig: Ja absoluut! Daar schrokken we erg van dus ging ik bijsluiters van vaccins uitprinten en veel lezen over de voor en tegens. En inderdaad zij had dus net de DKTP, hib, hepB en Pneu Prik gehad, toen kreeg ze koorts én toen gebeurde het. Maar ik legde deze link nooit.

(Ik durfde zelfs niet met haar naar het zwembad voordat ze haar eerste vaccin kreeg want stel je voor dat ze iets zou oplopen)

 

Wij maakte na deze afspraak in het ziekenhuis meteen een afspraak met een homeopatische arts, die overigens ook 20 jaar lang reguliere huisarts is geweest. Hij deed wat testen met Sophia - ik zei express niks over de bijsluiters die ik had uitgedraaid maar was wel tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk is getriggerd door de DKTP  - en hij vertelde dat ze flink reageerde op dit vaccin. Hij gaf ons korreltjes mee naar huis die ze in moest innemen, elke dag. Dit noemen ze ontstoren.

Ongelofelijk maar waar werd haar oog recht! Wij geloofde onze ogen niet, dit bevestigde alles. Ook werd ze heel erg moe, huilerig en was ze ineens niet meer zindelijk wat erg frappant was, maar hier waarschuwde de arts al voor, áls het aanslaat kan dit gebeuren.

Toen we stopte met het ontstoren was het helaas weer bij af, oogje trok weer weg.. voor de zekerheid stuurde ze nog een kuur op, die hetzelfde deed maar deze mocht ook niet werken. We waren helaas te laat, dit hadden we meteen moeten doen bij die 11 maanden.

Dit bevestigde voor mij wel dat ze nooit meer een vaccin in haar lichaam zou krijgen en haar zusje ook niet.

 

Ik kreeg heel veel vragen over dit onderwerp of ik er iets over wilde schrijven, via instagram. Ik had er wel eens iets over uitgelaten en er waren heel veel mensen geïnteresseerd wat mijn ervaring nou precies was.

 Ik probeer met deze blog helemaal niemand om te praten, want ik denk dat iedereen het recht heeft keuzes te maken die voor hun het beste lijken maar lees je alsjeblieft in en ga niet van angst berichten van o.a. De media uit. Maar lees je in, beide kanten! En maak dán je keuze pas.

 

Ik merk dus wel dat als Sophia en Lilly beide ziek zijn, Sophia echt een week, soms wel 2 weken ‘mwa’ is, dus wel ziek maar niet echt, wel hangerig en zeurderig, overal pijn…. en het maar niet wil doorbreken.

Lilly heeft 1 nacht flinke koorts en is er vanaf.

Dit nu al 5 jaar lang.

 Amélie heeft laatst ook voor het eerst 1 nacht koorts gehad en was er daarna vanaf.

 

 

Inmiddels is Sophia bijna 8 jaar oud en heeft ze al 5 jaar een bril, haar oog trekt nog steeds weg maar ze kan het zelf wel iets beïnvloeden, soms wijzen wij haar erop en als ze bijv. moe is kan ze er niks meer mee, dan draait hij volledig weg. We lopen nu bij de oogbalans waar ze oefeningen krijgt en het misschien iets beter zou kunnen worden hierdoor. Hopen we!

 

Ik wil absoluut geen discussies aan gaan want ik snap dus dat als je niet ingelezen bent je bang bent, bang voor ziekte, voor hersenvlies ontsteking, voor dood.
ik vind het wel heel gek dat we daar niet over worden ingelicht, je krijgt een mega bijsluiter bij paracetamol maar niet bij een vaccin die je op goed vertrouwen laat inspuiten bij je pasgeboren baby. Je hond of kat krijgt ‘m op gewicht maar baby’s niet? Terwijl die ook kunnen verschillen van 2 tot 6 kg? Ik heb gewoon zo veel vragen die geen arts wil beantwoorden en dat vind ik eng! Wat ik ook eng vind, angstaanjagend is hoe mensen elkaar behandelen op internet, hoe durf je zulke heftige uitspraken te doen naar elkaar? Dan heb ik het over alle soorten onderwerpen en moeders op internet in het algemeen maar vooral de anti en pro vaxxers! Alsjeblieft laat elkaar in je waarde, iedereen wil het allerbeste voor hun kinderen! 

 

De meeste vaccins ‘werken’ maar 5 tot 10 jaar, Dus alle pubers en volwassenen zijn ook niet ‘veilig’, waarom worden we van hun dan niet bang? Maar van mijn on geënte baby wel? Wees blij met de voorzieningen die wij tot onze beschikking hebben, zoals schoon drinkwater en vers voedsel… Frisse buitenlucht, vitamine, groente, fruit, noten, liefde! Dat is wat wij geven om onze kinderen te ondersteunen.

 

*stel dat je twijfelt kan je natuurlijk ook altijd nog de vaccinaties uitstellen, dit is je goed recht en zal elk consultatie bureau mee akkoord gaan. Veel mensen kiezen ervoor pas het schema te starten vanaf 6 of 9 maanden ipv 6 weken, dan is het immuunsysteem sterker en kan je baby het iets beter verdragen.

*Ook kan je ze los van elkaar laten geven wat minder belastend is voor je kindje, hier moet je wel zelf voor betalen bij de huisarts. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Daisy
3 jaar geleden

Hi Miriam,

Wat fijn dat je dit zo open deelt❤️

Je zegt in dit stukje vaccins zijn dus niet onveilig. Ik denk dat je bedoeld onveilig of niet veilig. Toch?

Het is inderdaad heel vreemd dat de andere kant van de medaille niet wordt besproken. Heel droevig.

Liefs!

Maria
3 jaar geleden

Bedankt dat je deze kant toelicht. Helaas zelf van dichtbij de negatieve kant van vaccineren meegemaakt (oa babys die compleet veranderen op het kdv waar ik werk). Maar als ik dat benoem in mijn omgeving wordt dat weggewuifd. Vind het ook eng dat de regering het wil verplichten. En dat niemand dat erg vind. Ze zijn zo goed om via de media angst in te praten, waardoor niemand doorheeft dat onze keuze vrijheid wordt afgepakt op een slinkse manier. Ik hoop dat er meerdere "bekendere mensen" opstaan en zo open durven te zijn!! Je bent een topper!!!

Annemarie
3 jaar geleden

Bedankt voor het delen! Ik zie heel veel overeenkomsten met jouw verhaal. Mijn dochter had ook ineens ‘van alles’. Gelukkig optijd ingegrepen. Vaccins zijn helaas niet zo veilig...

Stéphanie Van Velthoven
3 jaar geleden

Fijn artikel Miriam! Vaccins zijn inderdaad niet zo onschuldig als velen denken... Bedankt om je ervaring te delen!

Tamara
3 jaar geleden

Bedankt voor je eerlijke blog. De strijd omtrent vaccineren of niet, vind ik tot de dag van vandaag heel lastig. Of je bent voor, of je bent tegen. Een tussenweg zit er niet in. Beide kanten kunnen behoorlijk overweldigend overkomen. Wat het dus voor sommige ouders nóg lastiger maakt. Ik ben blij met mijn keuze, die ik maakte nog ver voor mijn zoontje geboren zou worden. En ik ben tot de dag van vandaag trots op onze vaccin vrije keuze. Waar ik vooral niet meer naar luister, zijn de bang makers verhalen.. het is zo niet te vergelijken met vroeger, waar er gepoept moest worden in kuilen, je één keer per week naar een badhuis kon gaan en ga zo maar door. We zijn zo ontzettend ver vooruit gegaan met de hygiëne, waar ik dus ook niet bang voor ben of bang voor gemaakt kan worden.

Je hebt er een volger bij ❤️

Stefan
3 jaar geleden

Hoi Miriam, Hartelijk dank voor het delen van je verhaal over vaccinatieschade bij je dochter.
Succes met je blog!

Jet
3 jaar geleden

Hi Miriam,
Dank je wel voor het delen. Zelf ben ik er 30 jaar geleden door mijn dochter mee geconfronteerd dat vaccins ook nadelen hebben. Helaas wordt er een enorme angstcultuur gecreëerd tegen vrij normale kinderziekten. Ik ben van 1957 en heb alle ziekten zo'n beetje gehad, net als de hele school. Er overleed niemand. Je werd een weekje vertroetelt door je moeder en ik mocht in t grote bed uitzieken. Wat vrijwel niemand weet is dat er wetenschappelijk bewijs is dat t doormaken van de mazelen kanker bestrijdt. Het is jammer dat in de media dingen alleen vanuit 1 kant belicht worden. Nogmaals dank voor het delen.

Dana
3 jaar geleden

Wat ben je dapper om dit zo op je blog te delen. Zelf ben ik moeder van een kerngezond ongevaccineerde jongen van 3,5 jaar. Zelf durf ik er niet zo voor "uit te komen" maar ben ik wel eerlijk in mijn mening als er naar gevraagd wordt. Ik hoop dat meer dappere moeders die de bewuste keuze hebben gemaakt om niet te vaccineren zullen uitspreken en het een stuk makkelijker maken voor moeders zoals ik die nog aarzelen. Mooi geschreven, bedankt!

Feline
3 jaar geleden

Fijn dat je dit deelt! Ik heb altijd mijn gevoel gevolgd en mijn kindjes niet gevaccineerd. Natuurlijk krijg je daar dan commentaar op soms, maar ik denk dan: Als jij je kinderen hebt gevaccineerd en gelooft dat ze tegen ‘alles’ beschermt zijn, dan hoef je je dus ook geen zorgen te maken om mijn niet gevaccineerde kinderen. Uiteindelijk maken we allemaal keuzes waarvan wij denken dat ze de beste zijn voor onze kinderen en dat wordt vaak een beetje vergeten helaas.

Lisa
3 jaar geleden

Hii! Wat een super mooi en eerlijk geschreven bericht. Wij zitten nu ook in een tweestrijdt. Ik wil onze pasgeboren dochten niet laten vaccineren en mijn vent wel. Zelf ook nooit ingeeent en me erg ingelezen in het vaccineren. Heb zelf het 'geluk' dat mijn moeder zelf altijd in de zorg heeft gezeten en dus heel veel info heeft. Ben heel blij dat ik eens een ander verhaal lees een eerlijk verhaal wat bijna niemand online durft te zetten ivm reacties van mensen. Welken best heftig kunnen zijn. Dus nogmaals heel mooi en trots maar ook met respect geschreven

Famke
3 jaar geleden

Hi, wat dapper dat je dit bericht, wat momenteel zo’n hot item in de media is wilde delen. Ik ben medisch en onderzoekend opgeleid en zie helaas heel vaak de negatieve zijde van vaccineren. De overheid heeft een angstcultuur ontwikkeld voor ziekte. Net als dat lifestyle interventies niet door de verzekeraar worden vergoed, want dit levert de farmaceut geen geld op. And so on. Wanneer je gezonde, eerlijke voeding tot je neemt en je goed inleest over wat een kinderziekte inhoudt ben je inderdaad niet meer angstig. Het lichaam is tot zoveel in staat, maar helaas is hier te weinig aandacht voor. 💕

Taki Moerbeek
3 jaar geleden

Hi, bedankt voor deze blog. Zou je misschien willen delen waar jij je informatie vandaan haalt? Ik ben erg benieuwd namelijk. Zeker over het laatste stukje, ik ken niet anders dan dat je “voor altijd” bescherming zou hebben.

Groetjes!

Geja
3 jaar geleden

Dank voor het delen..Ook mijn kids zijn 1 voor 1 ingeënt..pas rond 9 mnd na de borstvoeding periode en gedeeltelijk. Voelde toen al niet goed..(ruim 25 jaar geleden) Ik heb een antroposofische huisarts die ook de consulten deed ipv het demotiverende consultatie bureau waar ik maar 1x ben geweest en daarna nooit meer. Het Geja

Kevser
3 jaar geleden

Bedankt voor het delen van je ervaring. Een ultieme bevestiging van mijn keus om niet te vaccineren. ❤️

Almedina
3 jaar geleden

Wij vaccineren ook niet, 3 vaccin vrije kinderen én huisdieren. Kinderziektes waren vroeger hartstikke normaal en het immuunsysteem werd er alleen sterker van. Lees je aub eerst in voor je je kind ermee laat inspuiten. Een vaccin kan er altijd in maar niet meer eruit.

Veerle
3 jaar geleden

Super waardevol dat je dit deelt!!
Heb je overigens ookal vernomen dat er een wet in de maak iedereen wilt laten verplichten te vaccineren. Check even de petitie Stop de Wet Deelgezag. ;)

Daiay
3 jaar geleden

Dit bevestigd weer helemaal onze keuze om niet doror te gaan met het vaccinatieprogramma. Helaas onze dochter Reign wel tot haar 4e.. na de 4 jaar prik merkte we meteen verschil: drukker, slecht concentreren, heeeeeel veel moeite met in slaap vallen. Onze zoon Mozes heeft zijn laatste prik met 6/7 mnd gehad en na het kijken van meerdere docu's en verhalen zoals jij eindelijk de stap durven te nemen. Want ik herken me zo goed in je verhaal, vaccineren en dan pas naar het zwembad of reizen.
Helaas zit er zoveel troep in de vaccins, en worden afgekeurde vaccins niet teruggehaald. Ook in Engeland alleen al zijn er in korte tijd wel 80.000 kids die de diagnose autistisch hebben gekregen. Met allemaal precies dezelfde symptomen precies na de bmr prik. En als je op bol.com een boek erover wolt kopen dan wordt je gewoonweg gewaarschuwd over dit boek en dat het rivm anders adviseert. Gevalletje waar rook is, is vuur.. het klopt gewoon niet.

1000maal dank voor het delen, voel me meer gesterkt.

Renee
2 jaar geleden

Dankjewel!! Hier ook zoveel vragen. Mensen willen niet luisteren en mee nadenken. Je mag hier ineens niet kritisch zijn. Het maakt me soms verdrietig. Wij vaccineren kritisch en daarbij is ons kind leidend. En zijn gestart na de 2 jaar met 1 prik. Maar wat je als allerlaatste zegt vind ik ook zo cru en loop ik tegenaan. De overheid wil zo graag dat ik mijn kind vaccineer, dan zeg ik oké maar dan wel gesplitst. dan moet ik daar ineens voor betalen. Dan pas ik dus.